Et godt sæt regntøj

Selvom vejrudsigten viser regn, så kan du stadig komme tør og lun frem - uanset om du skal en tur i skoven, på cykeltur, venter på bussen eller blot skal ud og lufte hunden. Med andre ord: Lad ikke regnen stoppe dig!

Hvilket regnsæt passer til mig? 

`Det kan være en god ide at forstå, hvad vandsøjltryk og åndbarhed betyder, da det kan have betydning for, hvilket regnsæt du skal vælge. Men hvad betyder vandsøjltryk egentligt? 

Hvad er vandsøjletryk?

Vandsøjletryk er mængden af vand målt i milimeter. Det er den mængde vand, som et regnsæt kan modstå. Jo højere et vandsøjletryk er - jo mere vand kan materialet modstå.

1.500 mm er lav ydeevne og kaldes typisk for "vandafvisende"

3.000 mm er medium ydeevne

5.000 mm er høj ydeevne og bruges til de fleste almindelige regnsæt.

10.000 mm er meget høj ydeevne og bruges til regntøj af høj kvalitet.

Hvad betyder åndbarhed?

Når vi snakker vandsøjletryk, kan man næsten heller ikke undgå at snakke om åndbarhed. Det er vigtigt, at du kan ånde igennem materialet og ikke bliver våd på indersiden. 

Åndbarhed måles som den mængde af vand, som kan trænge igennem regntøjet. En åndbarhed på 5.000 g lader 5.000 gram (5 liter) vand fordampe. Under normal fysisk aktivitet fx en gåtur kræves en åndbarhed på 3.000 - 5.000. Skal du være langt mere aktiv, skal du gerne have en åndbarhed på 5.000 eller derover.Hvilket regnsæt skal jeg vælge?

Vores regntøj har et vandsøjletryk fra 2.000-10.000 mm. Et vandsøljetryk på 2.000 kan klare lette regnbyger, mens 3.000 kan modstå regn - selv med en rygsæk på.

Et regnsæt med et vandsøjletryk på 10.000 er til dig som er ude i konstante byger eller cykler meget.


Helly Hansen Seven J - vores bedstsolgte regntøj

Det er ikke uden grund, at vores mest populære regnsæt fra Helly Hansen er et hit. Det er behageligt at have på - og samtidig kan det modstå regn og blæst! Regnsættet har et solidt vandsøjletryk på 10.000 mm og tapede syninger. Derudover er det åndbart, så du forbliver tør på gå- og cykelture. Er du meget udendørs, så er dette sæt lige noget for dig!

Den gode åndbarhed, vind- og vandtæthed sikrer, at du holder dig tør og varm over hele kroppen.

Som en ekstra god funktionalitet, så er overfladen DWR behandlet, hvilket gør, at vandet ikke kan lægge sig på overfladen af hverken regnjakke eller regnbukser - og du bliver ikke gennemblødt. Derudover er lynlåsen beskyttet af en vindklap, så vandet heller ikke kan trænge ind den vej.

Du kan nemt justere regnsættet, så det passer til dig. Helly Hansen regntøjet kan nemlig justeres vha. elastik øverst på bukserne og nederst på jakken. Du kan også justere hætten, så den sidder tilpas stram og ikke ryger af, når det blæser. Derudover så er der velcro ved ærmer og ben, så materialet ikke sidder fast, når du fx er ude og cykle.

 


Regntøj til børn

Har du børn, så ved du også, at det er helt essentielt at have et sæt regntøj med i børnehave eller skole hele året rundt. Find regntøj til børn her »


Find butik her

Find din nærmeste butik her.

Find butik