Dunjakker

Dunjakker

Ikke kun om vinteren

Generelt betragtes dunjakker som typisk vintertøj. Men selv om foråret og efteråret, eller endda på kølige sommeraftener, kan jakker eller veste med materiale i dun være et godt valg. Derfor vil du også opleve, at dunjakker kommer i mange forskellige versioner og modeller. Dun er ekstremt let i forhold til dens volumen, så en dunjakke eller vest vejer ikke ret meget. Derudover kan jakkerne komprimeres, så de fylder ganske lidt, og derfor er det altid nemt at tage denne type af jakker med på farten. En anden fordel sammenlignet med tøj lavet ud af syntetiske fibre er, at dun ganske enkelt holder længere. Dun er desuden ekstrem blødt og føles utrolig rart at have på. Har du nogensinde ejet og båret en dunjakke, vil du aldrig kunne klare dig uden.

Materialet består af dun og fjer

Dunjakker fås i de fleste sæsoner og stort set hele året rundt. Forskellene ligger i den samlede mængde dun, forholdet mellem dun og fjer (fjer inkluderes som understøttende materiale) og hovedparten er dun. Dunjakker, der er designet til dagligt brug, har ofte et forhold på 80/20 (80% dun og 20% fjer), og påfyldningskraften (cuin) til ekstra gode dunjakker starter ved omkring 500 cuin. Jo højere cuin-antal og andel af dun i forhold til fjer, jo højere kvalitet og varmere dunjakke. Dun er meget åndbar og sikrer derfor et behageligt og afbalanceret klima i jakken.

Dunjakker til kvinder

Da kvinder ofte fryser hurtigere end mænd, er dunjakker meget værdsatte af kvinder, hvad enten det er i hverdagen eller når jakken bruges til udendørs aktiviteter. På grund af jakken lave vægt er dunjakker meget populære hos kvinder. Dunjakker og -veste til kvinder skæres normalt lidt tættere på kroppen end mænds jakker, hvilket betyder, at du kan holde endnu bedre på  kropsvarmen. Dunjakker til damer fås i forskellige versioner enten som en parka eller kortere jakke, som en lettere jakke eller som en rigtig dejlig tyk og varm vinterjakke. Selv vandtætte dunjakker kan du få, som er meget velegnet til skiløb. 

Dunjakker til mænd

Mænd sætter også pris på lethed, varme og blødhed i en dunjakke. Især til udendørs aktiviteter i bjergene eller i det fjerne nord, hvor det kan blive meget koldt, er der ikke noget som en rigtig tyk og varm dunjakke. Ligesom for kvinder findes der også en lettere og tyndere dunjakke til dig som mand. Disse er velegnede til hverdagen i byen, på vej til arbejde samt til udendørseventyr i fritiden. Jakkerne  kan bruges om foråret og efteråret eller i overgangsperioden. Så der er både praktiske og flotte dunjakke til enhver smag.

Find butik her

Find din nærmeste butik her.

Find butik