Skibriller

Derfor skal du bruge skibriller (undgå at blive sneblind)

Skibriller er et ’must’, når du skal på skiferie. Det er vigtigt at beskytte øjnene mod sollys. Men hvad så når der er overskyet vejr? Så er det netop ligeså vigtigt at bruge ski goggles, da øjnene udsættes for lys, når sneen reflekterer lyset. Er du på skitur bare en dag uden skibriller, kan det i værste tilfælde fører til mere eller mindre grad af sneblindhed.


Hvad betyder glassets farve på skibriller?

Farven på glasset bestemmer de nuancer, der er i dine omgivelser, derfor fås der forskellige linser til forskellige vejrforhold.   Gule linser er fx perfekte til overskyet vejr eller let solskin. Røde linser er gode til solskinvejr. Brug af en rød linse er desuden med til at give bedre kontrast i skarpt lys. En rød linse føles samtidig behagelig at bære i længere tid af gangen. Læs mere om farverne herunder:

Skibriller - gul linse

Goggles med gul linse
Kategori 1
Disse goggles anvendes under mørkere / skyede forhold eller også i let solskin, da disse filtrerer imellem 20 – 60 % af indfaldslyset. Uanset vejrforhold så er goggles med orange eller gul glas det foretrukne til nybegyndere, da man med orange eller gul glas bedre kan se løjpernes kontur og udformning.

Skibriller - orange linse

Goggles med orange linse
Kategori 2
All-round skibriller. Goggles med orange linse fungerer godt i solskin, overskyet eller snevejr. Den orange linse giver desuden et bedre overblik over løjpernes kontur ift. den sorte linse med spejlrefleks.

Skibriller - sort linse

Goggles med sort/rød/gylden linse & spejlrefleks
Kategori 3
Disse goggles anvendes under meget solrige forhold, da de filtrerer imellem 80 – 90 % af indfaldslyset. Fordelen ved spejlrefleks er, at det reflekterede lys fra sne, is og sol reflekteres væk fra øjnene i stedet for at genere brugeren.


Hvad gør jeg, hvis vejret ændrer sig?

Har du set, at du kan få skibriller med magnetiske linser? Det smarte ved magnetiske linser er, at du ikke skal du ikke stå og bøvle med at klikke linser af og på, når vejret pludseligt ændrer sig. De magnetiske linser sætter sig på helt automatisk ved hjælp af magneterne i rammen. På denne måde er du altid forberedt og kan sætte en anden linse på eller af.    

 

Nyhed! Du kan også få Goggles til børn

Du kan også få de magnetiske skribriller til børn. Juniorbrillerne kommer også med to forskellige linser, hvoraf den yderste er magnetisk. Skibrillen kommer med en gul linse til overskyede vejrforhold og snevejr og en magnetisk cover linse til solrige dage. På den måde er børnene også forberedt på forskelligt slags vejr. Rammen er polstret med ventilerende ansigtsskum og elastiskremmen kan justeres, så de sidder perfekt på barnets hoved.


Huskeliste til skiferien

Har du helt styr på, hvad du skal have med på skiferie? Tjek vores huskeliste, så du får alt med.

huskeliste

 

Find butik her

Find din nærmeste butik her.

Find butik