Sådan rengøre og imprægnerer du overtøj og fodtøj:

 

Nikwax vaskemiddel

Du har lagt din nye jakke i vaskemaskinen og tilføjet vaskemiddel og skyllemiddel. Men, hey stop! Har du tænkt over, at det kan skade din jakke at bruge almindeligt vaskemiddel og skyllemiddel? Din jakke holder nemlig længere, hvis du bruger special vaskemiddel.

fordele og ulemper

Sådan virker special vaskemiddel:

For selvom dit almindelige tøj bliver vasket med normalt og godt vaskemiddel, så kan det forringe funktionelt tøj så som jakker, sportstøj og overtøj. Grunden er, at din nye jakke er åndbar og vandtæt/vandafvisende. Derfor er overfladen fremstillet med en holdbar belægning, der forhindrer jakken i at opsuge vand.
Dit helt almindelige vaskemiddel vil gennemvædde jakken, når det bliver fugtigt fx i regnvejr eller snevejr. Med et special vaskemiddel kan du rengøre din jakke - og samtidig opretholde de gode funktionelle egenskaber. Nixwax genopfrisker åndbarheden og fjerner snavs og vaskemiddel-rester. Her kan du finde den pleje, som passer til dit overtøj og fodtøj:


Vaskemiddel til overtøj, sportstøj og sandaler

Vaskemiddel til overtøj kan du bruge til jakker, regntøj, softshell, skibukser, flyverdragter osv. (bemærk, dog ikke til dunjakker). Se desuden vaskemiddel til syntetisk sportstøj så som løbetøj, undertøj osv. Bakterier og kropolier bliver fjernet effekt - samtidig med at tøjet bevarer den gode åndbarhed og svedtransporterende effekt. Til sandaler – til rengøring både indvendigt og udvendigt. 

 

Trin-for-trin guide til vaskning

trin for trin

Derfor skal du imprægnere dit overtøj

Dit åndbare og vandtætte overtøj og fodtøj er altid behandlet med en holdbar og vandafvisende belægning fra begyndelsen. Men denne funktion bliver med tiden slidt væk, og derfor skal du imprægnere din jakke for at genoprette den gode funktion.
Hvornår skal jeg imprægnere?
Som hovedregel skal du gerne genimprægnere ved hver 5. vask Er du i tvivl om din jakke er ved at miste sin funktion? Så er det let at få vished om! Overfladen er nemlig vandafvisende, når der dannes vandperler på overfladen. Dannes der ikke vandperler på din jakke, er det helt sikkert ved at være tid til en genimprægnering:

se forskellen 

Pleje af miljøet

De specielle plejeprodukter er udviklet med lav miljøpåvirkning og er helt fri for PFC ( fluorcarboner). Nikwax fremstiller nemlig produkter, der kan anvendes på sikker vis i hjemmet og samtidig skåner miljøet.


Imprægnering og vaskemiddel til dun overtøj. Imprægnering til overtøj

Vi har vaskmiddel og imprægnering til dunjakker og andet dunfyldt tøj. Eller vælg imprægneringen til overtøj som: jakker, regntøj, softshell, skibukser, flyverdragter osv.


Imprægnering og rengøring til fodtøj. Imprægnering til softshell og ruskind

Her får du en 2 trins behandling til fodtøj -bestående af rengørings-gel og imprægnering til stof og læder. Tjek vores Nikwax til softshell jakker, bukser osv. Eller til ruskind og nubuck.

Find butik her

Find din nærmeste butik her.

Find butik